Noodaggregaat voor stallen

Noodaggregaat voor stallen

Zorg voor een goed werkende noodaggregaat in de stal. Slechte techniek kan de dieren zelfs fataal worden indien bij een storing het noodaggregaat niet aan slaat.

Kosse Installatietechnieken raad aan om regelmatig het noodaggregaat in de stal te testen. U moet er toch niet aan denken dat het noodaggregaat in de stal het net niet doet als u daar wel vanuit gaat.

Noodstroomaggregaat in de stal verplicht
In de richtlijnen van het Beter Leven keurmerk met één ster is de aanwezigheid van een noodstroomaggregaat in de stal met mechanische ventilatie verplicht. Ook moet de noodstroomaggregaat in de stal elke twee maanden getest worden. Heeft de deelnemende varkenshouder geen noodstroomaggregaat op zijn bedrijf dan moet er een contract zijn dat binnen vier uur een werkende noodaggregaat in de stal geïnstalleerd wordt.

De IKB-richtlijnen schrijven voor dat bij mechanische ventilatie zonder natuurlijke trek alarm en noodvoorzieningen verplicht zijn. Voorbeelden van noodvoorzieningen zijn noodstroomaggregaat of noodluiken. Belangrijk is dat er voor doorstroming van frisse lucht gezorgd kan worden.

Er zijn veel verschillende systemen beschikbaar.

Neem contact op voor meer informatie

0523-681333
    0523-681333
    info@kosse.nl