Zorgcommunicatie

Zorgcommunicatie

Zorgcommunicatie systemen

Zorgcommunicatie systemen moeten goed afgestemd worden op u en de gebruikers. Kosse Installatietechnieken helpt u bij het installeren van hoogwaardige zorgcommunicatie. De systemen zorgen voor duidelijkheid in een zorginstelling of voor langere zelfstandigheid van de gebruikers.

Wat is zorgcommunicatie?

Dit zijn systemen die de communicatie gemakkelijker maken voor de zorgsector. Deze communicatie systemen zorgen ervoor dat er overdag en in de avonduren doelmatig en doeltreffend gewerkt kan worden. Het soort systeem hangt af van de situatie. Er zijn namelijk verschillende voorkeuren en eisen. Iemand die zelfstandig woont heeft andere hulp nodig dan iemand in een verzorgingstehuis.
De zorgcommunicatiesystemen van Kosse Installatietechnieken bieden een tweetal functies:
– Hulp in een zorginstelling
– Langere zelfstandigheid

Hulp in een zorginstelling

Een oproepsysteem is een voorbeeld van zorgcommunicatie. Een oproepsysteem is een systeem waarbij delen van een gebouw aangesloten worden aan een server. Vaak zijn dit kamers van personen in een zorginstelling. Deze kamers worden voorzien van een unit waarop gedrukt kan worden wanneer er iets of iemand nodig is. Dit wordt vervolgens doorgeseind naar het kantoor van het personeel, deze kunnen dan hulp verlenen. Hierdoor ontstaat er een duidelijke communicatie binnen een verzorgingstehuis, ziekenhuis of psychiatrische inrichting.

Langere zelfstandigheid

Mensen willen steeds langer zelfstandig kunnen wonen. Met de systemen van Kosse Installatietechnieken is dit mogelijk. Het oproepsysteem kan ook geïnstalleerd worden bij mensen die nog thuis wonen. Maar ook andere systemen zorgen voor een langere zelfstandigheid:
Het huis geheel uitschakelen
Met een afstandbediening/mobiele telefoon is het mogelijk het hele huis uit te schakelen. De elektronische apparaten worden uitgeschakeld, lichten uitgezet en verwarming lager gezet.
Looprouteverlichting
Onder het bed bevindt zich een sensor die geactiveerd wordt zodra er iemand uit bed stapt. De weg naar het toilet wordt hierbij met verlichting aangegeven. De verlichting is niet fel, dus een mogelijke partner zal niet wakker worden.
Paniekknop
Met de paniekknop kan er gemakkelijk en snel geseind worden dat er hulp nodig is. Ook kan deze knop de verlichting in het huis in één keer inschakelen.

U kunt de instellingen van de systemen gemakkelijk aanpassen. Ook kunnen er gemakkelijk uitbreidingen geïnstalleerd worden. Domotica, inbraakpreventie en toegangscontrole zijn hier een voorbeeld van.

Rol van de overheid

De overheid stimuleert de zelfstandigheid van personen die extra hulp nodig hebben. Voornamelijk op het gebied van wonen en zorg. Kosse Installatietechnieken haakt hierop in. Door zorgcommunicatie op maat te leveren kunnen personen langer genieten van hun zelfstandigheid. Tevens maken de zorgcommunicatie systemen het eenvoudig voor het personeel.

Wilt u meer informatie of wilt u een afspraak maken met Kosse Installatietechnieken?

Neem contact op voor meer informatie

0523-681333
    0523-681333
    info@kosse.nl