Noodverlichting

Noodverlichting

Noodverlichting in Slagharen, noodverlichtingplan en noodverlichtingcontrole

Het eerste wat u wilt is dat uw klanten, medewerkers en bezoekers veilig het gebouw kunnen verlaten in een noodsituatie. Elk gebouw en bedrijfssituatie is anders. Zorg daarom voor goed gecontroleerde en geplaatste noodverlichting. Want noodverlichting zorgt voor veiligheid.

Voorkom paniek

Noodverlichting is meer dan het rennende groene mannetje. Het is de verlichting die ervoor zorgt dat mensen in panieksituaties uw pand snel en veilig kunnen verlaten.

Wettelijke voorschriften

Het aanleggen en controleren van noodverlichting bestaat uit meer dan het bevestigen van een bordje boven een vluchtdeur. Wettelijke voorschriften, bouweisen en technische mogelijkheden maken het aanleggen, onderhouden en controleren van noodverlichting tot een vak apart. Een vak dat de speciaal opgeleide servicetechnici van Kosse Installatietechnieken als geen ander verstaan.

Noodverlichtingplan, waarom belangrijk?

Met een noodverlichtingplan zet u de risico’s van uw gebouw in kaart. Vervolgens brengt u de verschillende uitgangen in beeld. Het noodverlichtingplan geeft dus aan waar actie moet worden ondernomen. Door de risico’s te verkleinen met antipaniek verlichting en vluchtwegverlichting leidt u alle aanwezigen naar de uitgangen en daarmee veiligheid.

Controleren van uw noodverlichting

Het belangrijkste bij noodverlichting is de controle. Hier zijn een aantal regels aan verbonden:
– U bent wettelijk verplicht uw noodverlichting minimaal 1 keer per jaar te laten controleren.
– Wanneer het niet in orde is krijgt u een boete of wordt er geen vergunning afgegeven.
– Bij calamiteiten wordt achteraf onderzocht of u aan uw zorgplicht heeft voldaan.

Actie

Voor Kosse Installatietechnieken is noodverlichting een specialisme. Start daarom vandaag nog met een noodverlichtingplan of de verplichte controle hiervan.

 

Neem contact op voor meer informatie

0523-681333
    0523-681333
    info@kosse.nl